Roda-journaal terug op L1 TV

Roda JC Club TV is vanaf vrijdag 8 november weer te zien bij L1 TV. Ook de beelden van Fortuna Sittard, MVV Maastricht en VVV-Venlo zijn weer regelmatig te zien bij L1. De regionale omroep heeft een afspraak met Fox en de Limburgse clubs over de beeldrechten.

“Als regionale omroep willen we het Limburgse voetbalpubliek graag bedienen met beelden van Roda, Fortuna, MVV en VVV. Dat bleek moeilijk na de komst van Fox”, aldus hoofd nieuws en sport Maurice de Heus. “Op L1 radio en online zijn we het Limburgse voetbal de hoogste prioriteit blijven geven met live-verslagen van alle wedstrijden. Daar komen nu gelukkig weer tv-beelden bij. We gebruiken de fragmenten nu niet meer als samenvatting in het weekeinde, maar in de voorbeschouwing naar de nieuwe speelronde.”

De voetbalbeelden zijn beschikbaar voor L1 op de donderdag na de speelronde. De uitzendtijden zijn op vrijdag om 16:30, 18:00 en 20:00 uur en op zaterdag om 11:45, 13:45 en 15:45 uur.

Roda Club TV wordt gemaakt door Marc Baadjou, die zijn carrière begon bij Omroep Limburg. “We hebben veel vertrouwen in de programmamaker. Dat was een van de redenen om Roda Club TV komend jaar weer te programmeren”, aldus De Heus. Naast de beelden uit de eredivisie programmeert L1 volgende maand ook een aantal voetbalspecials. In december staan documentaires gepland over Mark van Bommel, Fernando Ricksen, en over de Limburgers in het kampioenselftal van PSV van 1963. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten