RTL gaat de concurrentie aan met Netflix

RTL gaat de concurrentie aan met Netflix. Binnen enkele maanden komt RTL met een betaalde dienst voor het onbeperkt kijken van films en series, zegt een RTL-woordvoerder tegen Novum Nieuws. Voordat het bedrijf die stap maakt, gaat het met ingang van volgende week maandag eerst een samenwerking aan met KPN.

Begin augustus kocht RTL Nederland de digitale activiteiten van videoverhuurketen Videoland. “De samenwerking met KPN is een eerste stap“, licht de woordvoerster toe. Het telecombedrijf biedt via zijn interactieve televisieaanbod als eerste Videoland Unlimited-abonnementen aan. Het lanceren van een eigen videodienst voor allerlei apparaten en aanbieders is volgens RTL de volgende stap.

Zodra Videoland Unlimited onafhankelijk van een telecomaanbieder wordt aangeboden, concurreert het met de Amerikaanse videodienst Netflix. Deze internetdienst voor films en series is sinds september in Nederland beschikbaar en kost acht euro per maand. Het aanbod van Netflix is echter een stuk Amerikaanser dan dat van Videoland Unlimited.

RTL biedt groter aanbod
Videoland Unlimited, zoals deze via KPN Interactieve TV wordt aangeboden, komt niet beschikbaar via kabelaanbieders als UPC en Ziggo, benadrukt de RTL-zegsvrouw. De videodienst kost tien euro per maand en biedt consumenten onbeperkt toegang tot tweeduizend films en series. “Dit aanbod wordt wekelijks ververst en breidt zich dus eigenlijk alleen maar uit.”

Wanneer RTL de dienst zelfstandig in de markt zet, zouden klanten van UPC en Ziggo wel toegang tot Videoland Unlimited krijgen. De betaalde videodienst moet niet worden verward met RTL XL, dat als gratis app voor tablets en smart-tv’s uitsluitend herhalingen van uitgezonden programma’s aanbiedt met reclames voorafgaand aan de video.

Klanten van KPN Interactieve TV kunnen de Videoland Unlimited twee maanden gratis proberen, daarna moet worden betaald. Na de eerste betaalde maand is de videodienst op elk moment opzegbaar. De dienst kan op televisies, telefoons, tablets en computers worden bekeken. Netflix werkt ook op al deze apparaten en kan een maand gratis worden getest. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten