Tweede seizoen van Maestro in najaar 2014

Een nieuwe groep bekende Nederlanders krijgt in het najaar van 2014 opnieuw de kans om het symfonieorkest Holland Symfonia te dirigeren. Maestro keert terug op Nederland 1 bij de fusieomroep AVROTROS. Een nieuwe groep BN’ers zal in acht weken tijd leren om een symfonieorkest te dirigeren. De presentatie van Maestro ligt in handen van Frits Sissing.

De eerste Maestro serie was een grote tv-hit in het najaar van 2012 en wist op z’n hoogtepunt tijdens de finale ruim 1,8 miljoen kijkers te trekken.

Volgend jaar gaan opnieuw acht BN’ers met elkaar de strijd aan voor de titel Maestro van het symfonieorkest Holland Symfonia op het toneel van de Philharmonie in Haarlem.

De deelnemers worden ook komend seizoen beoordeeld door de jury bestaande uit voorzitter Otto Tausk (dirigent), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest).

Frits Sissing: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties en weet op een laagdrempelige manier klassieke muziek bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest goed door een muziekstuk te leiden. Afgelopen jaar was Maestro een groot succes. Ik ben blij dat wij een nieuw seizoen van Maestro kunnen maken en kijk er erg naar uit!” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten