UPC-moeder wacht met nieuw bod op Ziggo

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, schuift een overname van Ziggo voorlopig op de lange baan. De Amerikaanse kabelaar heeft nog steeds interesse, maar op dit moment is de tijd nog niet rijp om een bod te doen volgens financieel topman Charles Bracken.

Liberty Global zegt ‘op de lange termijn’ naar een combinatie van de twee bedrijven te kijken, aldus Bracken. “Dat doen we als de sterren goed staan. Maar dat is op nu niet zo. Op dit moment is een transactie geen optie.”

Het bedrijf heeft momenteel een aandeel van 28,5 procent in het beursgenoteerde Ziggo. Bracken is daarmee tevreden. “Ziggo is een goed merk. En er zijn synergieën mogelijk. Maar we zijn gedisciplineerd wat betreft overnames.”

Ziggo sloeg een overnamebod van het Amerikaanse bedrijf vorige maand nog af. Volgens Ziggo was het bod te laag. Het Nederlandse telecombedrijf sloot toen niet uit dat er een nieuw, verbeterd bod zou volgen. Hoeveel Liberty Global destijds bood is niet bekendgemaakt.

Bracken gaf tijdens de conferentie ook commentaar op de Nederlandse telecommarkt. Hij constateert dat het een moeilijk jaar was voor aanbieders. “KPN heeft agressief geprobeerd marktaandeel te winnen, onder meer via prijsvechter Telfort”, constateert Bracken. “Dat heeft een impact op ons marktaandeel gehad, en op dat van Ziggo.” Volgens Bracken heeft KPN met de acties financiële risico’s genomen. “Ik ga daar niet over, maar we wachten af of ze daar mee doorgaan.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten