2Day FM Sydney strikt Spice Girl Mel B voor ochtendshow

2Day FM in Sydney heeft Spice Girl Mel B aangetrokken als één van de presentatoren van de nieuwe ochtendshow. Vanaf 2014 is ze elke ochtend samen met Jules Lund, Merrick Watts en Sophie Monk te horen op de hitzender. Het viertal vervangt Kyle Sandilands en Jackie O Henderson, die naar rivaal KIIS 1065 zijn overgestapt.

In januari 2014 barst er een ware hitradio-oorlog uit in Sydney inclusief een stevige ontbijtstrijd. Mix 106.5 heeft besloten om de strijd aan te gaan met 2Day FM en Nova 969. De zender wijzigt zijn naam in KIIS 1065 en heeft Kyle Sandilands en Jackie O Henderson, al ruim zes jaar het populairste ochtendduo van de stad, weggekaapt bij 2Day FM.

Nieuw ochtendteam 2Day FM
Grote vraag was wat 2Day FM uit de hoed ging toveren om het marktleiderschap in de ochtend vast te houden.

Vorige week verschenen daarom op Youtube leuke filmpjes (aanrader) waarin verschillende deejays en celebrities dansten op de hit “Happy”van Pharrell Williams.

Afgelopen vrijdag onthulde 2Day FM alsnog wie de nieuwe ochtendshow gaan presenteren. Niemand minder dan Spice Girl Melanie Brown, beter bekend als Mel B, zal het ochtendblok voor haar rekening gaan nemen. Ze doet dit samen met Jules Lund, Merrick Watts en Sophie Monk.

Mel B treedt hiermee in de voetsporen van collega Spice Girl Emma Bunton, die sinds januari co-host is van de ochtendshow op de popzender Heart in Londen. De zangeres zal regelmatig heen en weer pendelen tussen Sydney en Los Angeles, want ze is tevens jurylid bij het programma “America’s got Talent”.

Jules Lund presenteerde sinds 2011 samen met Fifi Box de middagshow op 2Day FM. De show werd tevens overgenomen door zusterstations B105 in Brisbane en Fox FM in Melbourne. Een maand geleden werd al bekend dat Fifi Box ging stoppen met deze middagshow, maar nu Lund verhuist naar de ochtend komt er een geheel nieuwe middagshow.

Merrick Watts presenteerde sinds begin 2012 de dagelijkse middagshow op het rocknetwerk Triple M. De show werd vorige maand stopgezet wegens tegenvallende luistercijfers.

Sophie Monk is een Australisch model, zangeres en actrice. In Nederland kwam ze in het verleden in het nieuws door haar relatie met Good Charlotte-gitarist Benji Madden en haart flirt met acteur Jude Law. In Australië is ze vooral bekend als zangeres van de voormalige groep Bardot. Later scoorde ze solo nog enkele hits. Op televisie was ze de afgelopen jaren te zien als presentatrice en actrice in diverse series. Op de radio deed ze ervaring op als invalster op Nova en 2Day FM. Bij laatstgenoemde zender verving ze meerdere keren Jackie O tijdens de ochtendshow. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten