Search
Close this search box.

AVRO-directeur Willemijn Maas presenteert eenmalig radioprogramma

AVRO-directeur Willemijn Maas presenteert zondagmorgen eenmalig het Radio 4-programma Spiegelzaal vanaf 10.00 uur live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Maas krijgt deze kans omdat zij onlangs tijdens de Cash op Zolder-veiling ten bate van het AVRO Cultuurfonds het hoogste bod uitbracht op dit kavel.

De Spiegelzaal, met presentatie van Hans van den Boom, is op dit moment het best beluisterde programma van Radio 4. Voor een keer geeft Van den Boom de microfoon aan Willemijn Maas. Deze uitzending treden onder meer het beroemde Bulgaarse koor Le Mystère des Voix Bulgares en het Don Kozakkenkoor uit Moskou op in de Spiegelzaal.

Hans van den Boom, presentator Spiegelzaal: “We hebben aanstaande zondag een ontzettend leuk, maar ook ingewikkeld programma. Met een Bulgaars vrouwenkoor, een Nederlandse pianist die Spaanse muziek speelt en een Russisch mannenkoor. Willemijn maakt zich best een beetje zorgen om de correcte Bulgaarse, Spaanse en Russische uitspraak van de diverse namen en titels, maar ik ben ervan overtuigd dat zij het – mét haar natuurlijke charme – prima zal doen! Wie weet krijgt ze hierna nog vele aanbiedingen!“

Willemijn Maas: “De afgelopen zeven jaar heb ik als algemeen directeur van de AVRO mee kunnen kijken hoe onze presentatoren radio- en tv-programma’s presenteren. Die prestaties kan ik natuurlijk nooit evenaren, maar aanstaande zondag ga ik de uitdaging aan om de Spiegelzaal te presenteren. Ik heb er veel zin in!” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten