Mediabedrijf Persgroep in beroep tegen fusie concurrenten

Mediabedrijf De Persgroep tekent beroep aan tegen het besluit van de Belgische mededingingsautoriteit om een fusie tussen concurrenten Corelio en Concentra goed te keuren. Dat bevestigt een woordvoerder van de uitgever donderdag na berichtgeving in de Belgische krant De Standaard. De Persgroep vindt ‘de motivering voor de goedkeuring onvoldoende’.

De zegsman van het concern, in Nederland onder meer uitgever van de Volkskrant en Trouw, wil desgevraagd niet verder ingaan op ‘juridische aangelegenheden’. De Persgroep is in België onder meer eigenaar van De Morgen en Het Laatste Nieuws. Veel van de andere grote titels zijn in handen van Corelio of Concentra.

Kartelwaakhond
Kartelwaakhond BMA gaf eind oktober 2013 groen licht voor een fusie tussen de twee mediabedrijven. Vorige maand werd duidelijk dat bij die samenvoeging ruim tweehonderd medewerkers zouden verdwijnen, ongeveer twintig procent van het totale personeelsbestand. Van die werknemers is een kleine zeventig journalist.

Corelio is eigenaar De Standaard en Het Nieuwsblad, terwijl Concentra Het Belang van Limburg en De Gazet van Antwerpen uitgeeft. Na de fusie zouden in ieder geval die vier grote titels blijven bestaan. De Vlaamse Regulator voor de Media heeft eerder al gewaarschuwd voor een verschraling in het nieuwsaanbod door de fusie. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten