Search
Close this search box.

Mix 106.5 Sydney wordt KIIS 1065

De kogel is door de kerk: Mix 106.5 in Sydney wijzigt volgende maand zijn naam in KIIS 1065. Daarmee komt een einde aan weken van speculaties. Vorige week werd al bekend dat de controversiële deejay Kyle Sandilands en zijn co-host Jackie O Henderson de overstap maken naar de nieuwe zender om de ochtendshow te presenteren.

Hitradio-oorlog
In januari 2014 barst er een ware hitradio-oorlog uit in Sydney. 2Day FM en Nova 96 9 krijgen namelijk flinke concurrentie van Mix 106.5. Vanaf 20 januari 2014 wijzigt het station zijn naam in KIIS 1065, naar voorbeeld van de populaire hitzender in Los Angeles. En die keuze is niet toevallig aangezien Clear Channel niet alleen eigenaar is van KIIS FM, maar ook een belang heeft in Australian Radio Network (ARN), eigenaar van Mix 106.5.

Naast een naamswijziging wordt het format gewijzigd van Hot AC in CHR.
Met deze wijzigingen wil ARN proberen de koppositie onder de FM-stations in Sydney te veroveren. Deze positie is nu nog in handen van 2Day FM met 9,5%, terwijl Nova 96 9 een marktaandeel van 7,8% scoort. Mix 106.5 daarentegen moet genoegen nemen met 5,7% marktaandeel. Bij de doelgroepen 18 tot 24 en 25 tot 39 jaar moet Mix momenteel helemaal het onderspit delven.

Kyle & Jackie O
Maar als het aan ARN ligt komt hier flink verandering in. En er is een zeer grote kans dat dit ook gaat lukken, want KIIS 1065 heeft een zeer sterke troef in handen: Kyle Sandilands en Jackie O Henderson. Het duo presenteerde 10 jaar lang de ochtendshow op 2Day FM. Al meer dan zes jaar is het de populairste ochtendshow in Sydney. Vanaf 20 januari is het duo elke ochtend op KIIS 1065 te horen.

Andere radiomarkten
Naast KIIS 1065 zullen Sandilands en Henderson ook op zusterstations Mix 101.1 in Melbourne, Mix 102.3 in Adelaide en 97.3 FM in Brisbane te horen zijn. Elke werkdag wordt er om 18 uur een uur lang hoogtepunten van de Kyle and Jackie O Show uitgezonden. Naar voorbeeld van ochtenddeejay Ryan Seacrest van KIIS FM in Los Angeles, waarvan een aangepaste versie van de ochtendshow later op de dag wordt uitgezonden op onder meer Z100 (WHTZ) in New York City, 103.5 Kiss FM (WKIC) in Chicago en Hot 995 (WIHT) in Washington DC.

Rest van de dag
Inmiddels heeft KIIS 1065 ook de rest van de programmering bekendgemaakt. Tussen 9 en 15 uur zal Simon Baggs (lokaal) te horen zijn op de zender. Hij neemt het stokje over van Lars Peterson, die dit tijdsslot momenteel op Mix presenteert.

De programmering daarna blijft grotendeels in tact met tussen 15 en 16 uur “3pm Pick Up” met Chrissie Swan & Jane Hall (gelijktijdig in Sydney, Melbourne, Brisbane en Adelaide) en tussen 16 en 18 uur Tim “Rosso” Ross (gelijktijdig in Sydney en Melbourne). En na het beste van Kyle en Jackie O is tussen 19 en 21 uur de show van Ryan Seacrest uit Amerika te horen. Beide avondshows worden eveneens gelijktijdig in Sydney, Melbourne, Brisbane en Adelaide uitgezonden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten