Search
Close this search box.

RTV Oost via de schotel straks alleen nog met HD-ontvanger

Voor wie RTV Oost via de schotel kijkt gaat er veel veranderen. Op er 7 januari 2014 gaat de regionale publeiek zender RTV Oost namelijk over van MPEG2 op MPEG4-techniek en is de omroep alleen nog te ontvangen met een HD-ontvanger.

Kijkers die willen weten óf ze iets moeten doen en wát ze moeten doen, vinden alle informatie op de website van de omroep. Daar is in enkele eenvoudige stappen te lezen of er iets voor hen verandert.

Waarom over op MPEG4-techniek?
De satellietontvangst verloopt nu via MPEG2-ontvangers. Deze techniek veroudert snel en steeds meer omroepen gaan over op de nieuwste techniek: MPEG4. Dat is de nieuwe standaard, die onder meer een hogere kwaliteit oplevert. RTV Oost blijft ‘free-to-air’, dus naast de eventuele aanschaf van een nieuwe decoder kunnen mensen RTV Oost gratis blijven ontvangen.

Veel omroepen en zenders gingen RTV Oost al voor. Omroep Gelderland, Omrop Fryslân en RTV Oost gaan nu als laatsten van de regionale omroepen ook op MPEG4 over. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten