Search
Close this search box.

VK: Jazz FM stopt met uitzenden via landelijke DAB-net

Radiozender Jazz FM stopt eind deze maand met uitzenden via het landelijke DAB-net in het Verenigd Koninkrijk. Het contract om uit te mogen zenden via de landelijke multiplex voor commerciële radio van Digital One loopt eind dit jaar af en besloten is om deze niet te verlengen. Jazz FM verhuist nu naar een regionaal DAB-net in Londen.

Sinds maart 2011 is Jazz FM landelijk via DAB te ontvangen in het Verenigd Koninkrijk. De zender verhuisde van een aantal regionale multiplexen naar de landelijke multiplex van Digital One. In tegenstelling tot de naam doet vermoeden is Jazz FM niet via FM te ontvangen.

In juli gingen er al geruchten dat Jazz FM zou gaan verdwijnen van het landelijke DAB-net. Deze week is officieel bekend gemaakt dat het radiostation eind dit jaar de landelijke doorgifte via DAB staakt.

Lees verder in het DAB Dossier van Nederland

Gerelateerde berichten