Search
Close this search box.

Winterse 50 in december bij ruim 150 omroepen

De grootste kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50, de jaarlijkse hitlijst met de grootste en meest populaire kersthits ooit. Op de website Winterse50.nl kan tot en met 15 december gestemd worden voor de Winterse 50 van 2013. Ruim 150 omroepen in Nederland en België zenden de lijst in december uit.

Naast de twaalfde editie van de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial die bij veel lokale omroepen te zien zal zijn. Een overzicht van alle uitzendingen staat op Winterse50.nl. Vorig jaar kwamen er ruim 106.000 stemmen binnen.

Voor het eerst concentreren we alle stemmen in een stem-10-daagse. Tien dagen lang kan er gestemd worden, van 6 tot en met 15 december”, vertelt Martijn de Lange, die de hitlijst in 2002 heeft opgestart bij de lokale omroep TV Enschede FM.

“Op maandag 16 december wordt de Winterse 50 van 2013 bekend en starten ruim 150 omroepen met het uitzenden.”

Top 3
In de jaarlijkse hitlijst staan veel kerstklassiekers; de nummer 1 van vorig jaar was Band Aid met Do they know it’s Christmas? Wham! stond op twee met Last Christmas en Chris Rea met Driving home for Christmas was nummer drie. Andere tijdloze kersthits zijn All I want for Christmas is you van Mariah Carey, White Christmas van Bing Crosby en Youp van het Hek met zijn konijn Flappie.

“In de Winterse 50 is ook plek voor de allernieuwste kersthits. Er zijn dit jaar weer veel artiesten die een kersthit hopen te scoren, onder anderen Ancora, Glennis Grace, Susan Boyle, Kelly Clarkson, Mooi Wark, The Killers en Nick & Simon hebben een kerstliedje of zelfs een heel kerstalbum opgenomen.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten