Search
Close this search box.

3FM maakt thema-uitzending over transgenders

3FM maakt op zondag 19 februari tijdens ‘PS Radio’ een speciale thema-uitzending over transgenders. Deze mensen hebben onvrede met het lichaam waarin ze zijn geboren. Ze voelen zich van binnen anders dan hun uiterlijk doet vermoeden. Na hun coming-out kunnen ze eindelijk gaan worden wie ze zijn.

Freddie (19) en Anna (33), twee jonge transgenders, zijn bij presentatoren Paul Rabbering en Sofie van den Enk te gast in de studio en vertellen over hun leven, de moeilijke keuzes maar vooral het taboe.

Paul en Sofie willen met deze thema-uitzendingen de aandacht vestigen op het taboe rond transgenders en bespreekbaar maken.

Freddie, deelnemer aan het KRO-programma ‘Hij is een Zij’ gepresenteerd door Arie Boomsma, gaat inmiddels als jongen door het leven. Hij vertelt in PS Radio zijn verhaal. Ook Anna komt langs in de studio. Anna trouwde als man en kreeg met haar partner kinderen. Toen hun derde kindje op komst was, kon ze niet meer tegen zichzelf en de omgeving blijven liegen: ze wilde een vrouw zijn. Inmiddels is Anna volledig getransformeerd tot vrouw.

In de uitzending bellen Paul en Sofie ook met psycholoog Thomas Steensma van de Transgenderafdeling uit het VU. Hij legt uit wat genderdysphorie is, hoe je er mee om kan gaan en wat je moet doen als jij ook het gevoel hebt dat je in een verkeerd lichaam bent geboren.

Tijdens de radiouitzending van PS Radio, zondag 19 februari, van 20:00 uur tot 22:00 uur op 3FM kunnen luisteraars vragen stellen aan Freddie en Anna. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten