Coastline 945 FM trekt de stekker eruit

[Update] De regionale commerciële zender Coastline 945 FM op Texel trekt de stekker er definitief uit. De radiozender kan de rekeningen niet meer betalen om het station in de lucht te houden. Medewerkers zaten weken lang in onzekerheid. Doorgaan zou betekenen dat de kosten te hoog oplopen.

Coastline FM ging half december al uit de lucht. Door de wind was de zendmast omgewaaid.

Coastline: “We hebben vandaag een moeilijk maar we denken een verstandig besluit genomen. Na een moeizame periode waarin we echt van alles hebben gedaan om te onderzoeken of we op een financieel verstandige basis door kunnen gaan valt nu toch helaas (voorlopig) het doek. Dit weekend zullen de laatste programma’s van Coastline uitgezonden worden. Stopt Coastline nu definitief en komen we nooit meer terug? Vast niet!”

Coastline 94.5 FM is officieel niet de eigenaar van het kavel waarop de zender te horen was. De FM frequentie is onderdeel van kavel B03. Coastline had een productie-overeenkomst met huidige houder (Magic FM). Deze overeenkomst werd iedere keer 6 maanden verlengd. Per 1 december 2013 moest de overeenkomst ook worden verlengd.

Omdat de zendmast door de wind was omgewaaid moest er ook een nieuwe komen. Coastline stond voor een lastige keuze. Was het financieel wel haalbaar om door te gaan? Volgens de zender in ieder geval niet op de huidige voet.

Coastline zette alle kosten op een rij. Het radiostation moest nog diverse rekeningen betalen waaronder Sena. Daarnaast moesten ook de rekeningen van de stroom van de zender van de afgelopen twee jaar nog betaald worden. Partners van Coastline zagen het ook niet meer zitten. Die wilde graag hun investering terug. Ook lukte het Coastline niet meer om nog andere investeerders te vinden. Coastline vroeg de medewerkers ook nog bij te dragen in de maandelijkse lasten (totdat het beter gaat), maar ook dat was geen optie. Voor Coastline de reden om uiteindelijk de stekker eruit te trekken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten