Search
Close this search box.

Dakar Rally bij RTL7, Traffic Radio en GrandPrix Radio

De Dakar Rally gaat op zaterdag 4 januari 2014 weer van start. Het startschot voor de spectaculairste rally ter wereld wordt gegeven in het Argentijnse Rosario. Vanaf dan kan de RTL 7–kijker ruim twee weken lang de competitie volgen. Traffic Radio en GrandPrix Radio doen ook dagelijks verslag van de Dakar 2014.

Allard Kalff en Tom Coronel zijn ter plekke en doen dagelijks verslag bij RTL 7. De Dakar 2014 kent in 2014 480 deelnemende voertuigen, met 700 deelnemers in totaal. De groeiende populariteit van de Dakar-uitzendingen in Nederland heeft er voor gezorgd dat er ook steeds meer Nederlanders aan het Dakar-avontuur zijn gaan deelnemen. Het Nederlandse deelnemersveld is de op een na grootste ter wereld met maar liefst 27 wedstrijdtrucks.

De deelnemers krijgen in totaal circa 9000 km in dertien stages voor de kiezen. Drie daarvan zijn langer dan 600 kilometer. De route van de Dakar Rally start in Rosario. Een week lang blijven de teams in Argentinië om vervolgens richting Bolivia te rijden. De finale vindt plaats in de Atacama woestijn van Chili met de finish in kustplaats Valparaíso.

RTL7 zal dagelijks van zaterdag 4 januari tot en met 19 januari rond 22.30 uur verslag doen van de Dakar Rally. De herhaling is de volgende dag om 18.00 uur.

GrandPrix Radio
Voor GrandPrix Radio zullen Olav Mol en Marcel Vermeij uitgebreid live verslag doen vanaf de route en ’s avonds vanuit het bivak. Ieder uur meerdere updates met interviews, tussenstanden en natuurlijk de uitvallers. Ook heeft GrandPrix Radio toestemming om als enige radiozender bij de dagelijkse-finish verslag te kunnen doen, waarbij de vele Nederlandse deelnemers als eerste voor de microfoon van Olav of Marcel zullen staan.

GrandPrix Radio is sinds 2014 ook te beluisteren via Radio.NL, de radioportal van Nederland.

TrafficRadio
TrafficRadio, dé verkeerszender van Nederland, doet ook uitgebreid verslag van de beroemdste en zwaarste rally ter wereld; Dakar.

Samen met de RTL GP redactie verslaat sportjournalist Rick Winkelman op Traffic Radio dagelijks de rally in speciale Dakar updates. Naast Winkelman laten ook zijn collegae commentatoren hun stem horen op Traffic Radio en wordt er geschakeld met Allard Kalff en Tom Coronel, die in de rallykaravaan aanwezig zijn.

Rick Winkelman zal gedurende deze periode dagelijks verslag doen in het spitsprogramma Traffic Radio Live.  In de ochtenduitzending, tussen 07.00 en 09.00 uur, wordt het actuele Dakar nieuws van de avond en nacht gebracht. In de middaguitzending van 16.00 tot 18.00 uur doet Rick live verslag en zal er vooruit worden geblikt naar de avonduitzending van RTL GP. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten