Search
Close this search box.

Documentaire ‘Superjoden van Ajax’ op Nederland 3

De NTR zendt op donderdag 2 januari 2014 de 3Doc documentaire ‘Superjoden van Ajax’ uit op Nederland 3. In deze documentaire (om 21.05 uur ) biedt Nirit Peled een bijzondere kijk op de Ajax-supporters die zich sinds de jaren tachtig tooien met de geuzennaam ‘Superjoden’.

Niet eerder wist een filmmaker zo dichtbij de ‘Superjoden’ van Ajax te komen. Met de plakboeken op de tafel.

Wat deze film uniek maakt, is dat fotograaf en filmmaker Nirit Peled het verhaal van de ‘Superjoden’ vertelt vanuit de supporters zelf en dit koppelt aan de zoektocht naar haar eigen joodse identiteit. Ze wist het vertrouwen van de ‘Superjoden’ en andere betrokkenen te winnen, wat onvergetelijk beeldmateriaal oplevert.  Met haar tweede documentaire Superjoden van Ajax deed Peled mee aan de finale van de IDFA workshop in 2011. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten