Inval bij Hindoestaanse Omroep

De waakhond voor de media, het Commissariaat voor de Media, is opnieuw een onderzoek gestart naar de Hindoestaanse Omroep OHM. Volgens de NOS zijn medewerkers van de waakhond woensdag het pand van de Organisatie voor Hindoe Media binnengegaan voor een “bedrijfsbezoek”, zoals het commissariaat het noemt.

Het Commissariaat voor de Media houdt de levensbeschouwelijke hindoe-omroep OHM al verscherpt in de gaten. Eind 2012 was er ook al een inval. Omdat het CvdM aanvullende informatie kreeg, waar de toezichthouder niets over wilde vertellen, heeft de waakhond nu ook ter plaatse onderzoek gedaan aan de Koninginneweg in Hilversum.

Het is onbekend of het “bedrijfsbezoek” te maken heeft met recente problemen bij OHM. Medewerkers weigeren sinds eind december met de directeur te werken.

OHM, die tv- en radioprogramma’s maakt voor de hindoe-gemeenschap in Nederland, ontvangt elk jaar ongeveer 1,9 miljoen euro uit het publieke omroep budget. Het is overigens de tweede keer dat het CvdM de omroep bezoekt, in 2012 werd de administratie nagekeken en een boete uitgedeeld wegens het houden van een gebrekkige boekhouding. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email