Lancering videodienst RTL, SBS en NPO vertraagd

De gezamenlijke online videodienst van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL en SBS wordt later gelanceerd dan verwacht. Dat meldt de NOS woensdagochtend. Onder de naam NL Ziet zouden eind januari alle programma’s van de zenders tegen betaling online worden aangeboden. Maar de ontwikkeling van de videodienst is nog in volle gang.

Initiatiefnemer RTL zou niet verwachten dat de dienst binnen enkele weken kan worden gelanceerd. Wanneer de dienst wel klaar is, is nog onduidelijk. ”Het is een hele klus”, aldus een woordvoerder. “De drie partijen moeten samen zoeken naar de juiste richting. Het belangrijkste is nu niet om een streefdatum te halen, maar dat er uiteindelijk een goed product staat.”

NL Ziet omvat bestaande diensten van RTL, SBS en NPO. Uitgezonden televisieprogramma’s zijn na de uitzending een jaar beschikbaar. De dienst is reclamevrij.

Wat consumenten moeten gaan betalen voor NL Ziet is nog steeds niet bekend. Maar de partijen weten wel hoe de inkomsten worden verdeeld. Dat zal gebeuren op basis van de hoeveelheid tijd die gebruikers spenderen per programma. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email