Nederland 2 komt met primetime documentaires in 2doc

Nederland 2 brengt vanaf 3 februari haar documentaires onder de titel 2doc. De landelijke publieke tv-zender wil meer aandacht voor het genre en richt zich hierin vooral op het uitzenden van Nederlandse producties. Volgend de NPO wordt de maandagavond sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond van de zender, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

“Documentaires zijn één van de prioriteiten voor de Nederlandse Publieke Omroep en moeten makkelijker bereikbaar zijn voor een groter publiek,” aldus Gijs van Beuzekom, netmanager Nederland 2.

De nieuwe naam 2doc geeft hierin meer herkenning en duidelijkheid. En een vast tijdstip op een vaste dag geeft meer mensen de gelegenheid om te kijken en te praten over wat ze gezien hebben.”

Nieuwe documentaires
2doc, een samenwerking tussen AVRO, BOS, EO, Human, IKON, JO, MAX, NCRV, NTR, VARA, VPRO en de Nederlandse Publieke Omroep, biedt naast de maandagavond ook op dinsdag, woensdag en donderdag op de late avond nieuwe documentaires.

Op donderdag zijn vooral internationale, aangekochte documentaires te zien. De nieuwe naam 2doc geldt voor alle documentaires met een maatschappelijk thema, waaronder Dokument, Holland Doc, VPRO Import, IKON Doc en Human Doc. Kunst- en cultuurdocumentaires als Uur van de Wolf en Close Up vallen niet onder de nieuwe naam en houden hun eigen uitzendtijdstip.

2doc trapt af op 3 februari om 21.00 uur af met de NCRV-documentaire ‘Het leven begint bij 18’, over jongeren met een licht verstandelijke beperking. Vanaf de dag dat zij meerderjarig worden mogen zij zelf beslissen of ze hulp willen of niet. Ook wanneer ze al problemen hadden en hulp kregen, moet de gedwongen hulpverlening zich verplicht terugtrekken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email