Search
Close this search box.

Nederland op 6 mei in eerste halve finale Songfestival

Waylon en Ilse DeLange moeten Nederland op 6 mei naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 loodsen. Het duo, dat als The Common Linnets deelneemt aan het liedjesfestijn, komt dan uit in de eerste halve finale.

Dat bleek maandag uit de loting in de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar het evenement dit jaar wordt gehouden. Waylon en DeLange nemen het in de eerste halve eindstrijd op tegen onder meer Zweden, Albanië, IJsland, Rusland, Letland, Azerbeidzjan, Armenië, Estland, België, Hongarije, Moldavië, Montenegro, San Marino, Portugal en Oekraïne.

In de tweede halve finale op 8 mei staan 15 artiesten tegenover elkaar: Noorwegen, Israël, Georgië, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Malta, Macedonië, Finland, Ierland, Roemenië, Slovenië, Wit-Rusland, Griekenland en Zwitserland.

Gastland Denemarken Duitsland, Spanje, Frankrijk, Engeland en Italië hoeven zich niet eerst te bewijzen in de eerste halve finale van de 59e editie. De finale volgt twee dagen later. Met welke liedje Waylon en DeLange naar Denemarken gaan is overigens nog onbekend.

Waylon en Ilse DeLange hebben zwaar geloot voor de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat vindt Songfestivalkenner en -commentator Cornald Maas. “Eerste semi (waar Nederland in zit) veel sterker dan tweede semi, met veel traditioneel goed scorende landen. Maar buur België is met ons”, reageerde hij via Twitter op de loting van het zangfestijn. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten