Nederlandse journalist aangeklaagd in Egypte

Een Nederlandse journalist die werkzaam is voor de Arabische nieuwszender Al-Jazeera is woensdag door het Egyptische openbaar ministerie aangeklaagd. Samen met negentien andere journalisten moet de verslaggever terechtstaan voor het helpen van een terreurorganisatie en het verspreiden van valse geruchten waarmee de nationale veiligheid in gevaar is gebracht.

Het is de eerste keer dat journalisten en buitenlanders terecht moeten staan voor aan terrorisme gerelateerde aanklachten sinds in december de Moslimbroederschap tot terreurorganisatie bestempeld werd. In totaal worden acht verdachten vastgehouden.

De Egyptische regering beschuldigt Al-Jazeera ervan gekleurde journalistiek te bedrijven en vooral de kant van de Broederschap kiest. Al-Jazeera ontkent dit echter en eist dat de journalisten op vrije voeten worden gesteld. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email