Search
Close this search box.

Personeel Limburgse kranten voert actie

Medewerkers van de Limburgse kranten voeren maandag actie vanwege een afgeketste verkoop van de kranten aan Belgisch-Limburgse Concentra. Dat schrijft de Limburgse omroep L1 maandag.

Rond het middaguur spreekt een delegatie van de huidige eigenaar, Mecom, met de ondernemingsraad van het Limburgs Dagblad en De Limburger bij een hotel in Urmond. Personeelsleden verzamelen zich een uur eerder voor het hotel met spandoeken. Ze zijn boos omdat Mecom de verkoop op het laatste moment blokkeerde.

Het Britse Mecom maakte vlak voor kerst bekend niet aan een verkoop mee te werken. Eerder had het bedrijf de indruk gewekt een verkoop wel te zien zitten. In de zomer had het bedrijf reorganisaties aangekondigd, ter voorbereiding op de verkoop. Daarbij zouden zestig banen verdwijnen. Nu die verkoop niet doorgaat, vindt de ondernemingsraad van Media Groep Limburg dat Mecom ook geen banen mag schrappen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten