Search
Close this search box.

Pretium claimt half miljoen van VARA

De VARA hangt volgens de Telegraaf een schadeclaim van een half miljoen euro boven het hoofd van het telefoonbedrijf Pretium. Door een technische fout verzuimde de publieke omroep in december 2013 een door de rechter verboden uitzending van consumentenprogramma Kassa over Pretium van internet te verwijderen.

Pretium claimt daar nu de maximale dwangsom voor.

Telegraaf: “Twee jaar geleden besteedde het programma Kassa aandacht aan de verkoopmethoden van het telefoonbedrijf. Er werd gesteld dat een hoogbejaarde vrouw in haar laatste levensfase geen telefoon meer had door toedoen van Pretium. Het bedrijf stapte daarop naar de rechter. De rechtbank achtte de uitzending onrechtmatig en dwong de VARA in december tot een rectificatie en het van internet verwijderen van het item, op straffe van een dwangsom van 20.000 euro per dag. Maar door een technische fout bleef de gewraakte uitzending afgelopen maand gewoon op de website. Begin januari kreeg de omroep van Pretium te horen dat het door deze fout de maximale dwangsom van 500.000 euro had verbeurd.”

Volgens de VARA heeft Pretium met opzet afgewacht met waarschuwen, om daardoor zoveel mogelijk schade te kunnen claimen.

Geen geld?
De VARA zegt de dwangsom van een half miljoen euro niet te kunnen betalen. Het spant daarom deze week een kort geding. Inzet: de megaschadeclaim moet van tafel. Pretium bevestigt de dwangsommen. De VARA wilde gisteren niet reageren. [Radio.NL/Telegraaf]

Gerelateerde berichten