Search
Close this search box.

Rob Oudkerk start 1 januari opinieprogramma op Radio 1

Rob Oudkerk presenteert vanaf januari 2014 op Radio 1 een dagelijks opinieprogramma. In ‘1 op straat’ komen Nederlandse nieuwsonderwerpen aan bod. De oud PvdA-wethouder van Amsterdam wordt in de presentatie bijgestaan door oud-wethouder van Leefbaar Rotterdam Marianne van den Anker.

Oudkerk parkeert vier dagen per week een NTR-bus in een straat in Nederland om met betrokkenen te praten over nieuwsonderwerpen. Van den Anker stapt een keer per week in de bus. De twee gaan voor het programma op zoek naar ‘rauw nieuws’ en de achtergronden. De eerste uitzending is te horen op 1 januari van 20.00 uur tot 20.30 uur.

De Nieuws BV
Vanaf 1 januari komen BNN en VARA ook met het nieuwe, gezamenlijke Radio 1-programma ‘De Nieuws BV’. Het nieuwe radioprogramma wordt gepresenteerd door Willemijn Veenhoven en Felix Meurders en is iedere werkdag van 12.00 tot 14.00 uur te beluisteren op Radio 1. ‘De Nieuws BV’ is vanaf het nieuwe jaar de opvolger van ‘BNN Today’ en ‘De Gids.FM’.

In de eerste uitzending op 1 januari zijn onder anderen te gast: Greenpeace-medewerker Faiza Oulahsen, die vastzat in Rusland en afgelopen vrijdag terugkeerde in Nederland; advocaat Jan Vlug over de voor- en nadelen van supersnelrecht en skiester Anna Jochemsen is gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Sochi in 2014.

Willemijn Veenhoven en Felix Meurders
Willemijn Veenhoven (1974) rolde via de NCRV-radio de journalistiek in. Ze was verslaggever en presentator van onder andere het 3FM-programma ‘BuZz’ en het Radio 1-programma ‘Stand.nl’. Sinds februari 2006 presenteert ze voor BNN, eerst ‘BNN United’ en nu ‘BNN Today’. Felix Meurders (1946) presenteerde radioprogramma’s als ‘Langs de Lijn’ en ‘In de Rooie Haan’. Iedere werkdag presenteert hij het Radio 1-programma ‘De Gids.FM’ en iedere zaterdag het Radio 2-programma ‘Spijkers met Koppen’. Van 1989 tot 2011 presenteerde Felix het tv-programma ‘Kassa’. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten