Search
Close this search box.

Uitreiking NL-Awards regionale publieke omroepen in maart

De NL-Awards worden op 12 maart 2014 uitgereikt, de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. In de jury zitten diverse professionals uit de omroepwereld. De jury staat voor het tweede achtereenvolgende jaar onder voorzitterschap van Harro Coumans, voormalig directeur van de Limburgse regionale omroep L1.

De nominaties voor de NL-Awards 2013 worden half februari bekendgemaakt.

Nieuwe juryleden
De jury voor de NL-Awards kent dit jaar maar liefst zes nieuwe leden: Heidi Wulfsen (chef binnenlandredactie NOS), Menno Reemeijer (verslaggever NOS), Margreet Hiemstra (samensteller bij Omrop Fryslân en winnaar Gouden NL-Award 2012), Orfee Geldhof (programmaverantwoordelijke Radio 2 West-Vlaanderen), Piet Bakker (Lector Massamedia en Digitalisering Hogeschool Utrecht) en Arnold Wielenga (voormalig adjunct directeur/hoofdredacteur RTV Noord). Terugkerende juryleden zijn Karel van den Berg (trainer journalistieke creativiteit De Mediapraktijk), Alex Beishuizen (zelfstandig media-adviseur), Hansje van Etten (eindredacteur Holland Doc 24) en Willem Wits (documentairemaker). Jenny Booms is de secretaris van de jury.

NL-Awards
De NL-Awards worden georganiseerd door Stichting ROOS, de koepelorganisatie van de Nederlandse regionale publieke omroepen. De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse ROOS Dagen, het congres voor regionale programmamakers op 12 en 13 maart 2014 in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo.

Categorieën
De inzending voor de NL-Awards 2013 is inmiddels gesloten. Er konden programma’s worden ingezonden in de categorieën ‘Nieuws’, ‘Achtergrond’, ‘Varia’, ‘Documentaires’, ‘Evenementen’ en ‘Sociale Interactie’. Alle inzendingen dingen tevens mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL-Award, waaraan een geldprijs van € 2500,- is verbonden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten