Search
Close this search box.

Vierdelige dramaserie over Ramses Shaffy op Nederland 2

Zaterdag start de nieuwe vierdelige dramaserie Ramses, over de jonge jaren van Ramses Shaffy, te zien bij de Avro op Nederland 2. De serie laat de uitzonderlijke mens die Ramses was zien, en de invloed die hij op anderen heeft gehad.

Acteur Maarten Heijmans kruipt in de dramaserie in de huid van Ramses Shaffy.

Ramses gaat over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. Van begin jaren ’60 tot eind jaren ’70. Het zijn de jaren waarin Ramses de lieveling wordt van het Nederlandse toneel, Shaffy Chantant opricht en een nationale held wordt.

Maar het zijn ook de jaren waarin hij uiteindelijk door drank en drugs ten onder gaat. En het zijn de jaren dat er veel in Amsterdam veranderde. De opkomst van de flower power, de vrije seks, de drugs en een veranderende moraal na de brave jaren ‘50.

Ramses is te zien vanaf zaterdag 11 januari vier weken lang op zaterdagavond om 20.20 uur bij de Avro op Nederland 2. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten