Winamp overgenomen door Belgische Radionomy

Muzieksoftwarebedrijf Winamp wordt door het Amerikaanse internetbedrijf AOL verkocht aan de Belgische onderneming Radionomy. Dat schrijft de Amerikaanse ict-nieuwssite Techcrunch donderdag. Winamps domeinnaam staat inmiddels al op naam van Radionomy. De overname wordt volgens Techcrunch vrijdag afgerond.

AOL wilde in december de stekker uit de ooit zo populaire mp3-software trekken, maar dat werd uitgesteld vanwege gesprekken over een overname.

Het is Radionomy met de aankoop niet alleen om de mp3-software van Winamp te doen, maar vooral ook om Winamps webradioplatform Shoutcast. Daarmee kunnen mensen eigen online radiostations uitzenden. Radionomy biedt al een soortgelijke mogelijkheid. Shoutcast telt meer dan vijftigduizend stations, Radionomy heeft er momenteel ongeveer zesduizend.

Winamp startte in 1997 en had drie jaar later al meer dan 25 miljoen gebruikers. In populariteit werd Winamp later ingehaald door Apples iTunes en streamingdiensten als Spotify. Wat Radionomy voor Winamp betaalt en of het Brusselse bedrijf de software verder gaat ontwikkelen, is nog onduidelijk. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten