Zwitserse jongerenzender 105 gered van ondergang

De Zwitserse jongerenzender Radio 105 (One-O-Five) blijft uitzenden. Afgelopen dinsdag werd het station overgenomen door Roger Schawinski, eigenaar van Radio 1 in Zürich. Donderdagochtend zijn de gepresenteerde uitzendingen hervat. Naar verluidt heeft Schawinski 1,3 miljoen euro betaald voor de zender.

Twee weken geleden werd bekend dat na 16 jaar het doek dreigde te vallen voor Radio 105. De jongerenzender verkeerde in financieel zwaar weer en moest zelfs faillissement aanvragen. De gepresenteerde uitzendingen werden stopgezet en vervangen door non-stop muziek.

Gelijk liet Roger Schawinski, eigenaar van Radio 1 in Zürich, al weten geïnteresseerd te zijn in de noodlijdende jongerenzender. Vorige week mocht hij dan ook als eerste een bod te doen op Radio 105. Daarna kregen andere partijen de kans om een beter bod te doen, waarna Schawinski als laatste een tegenbod mocht doen.

In totaal waren vier partijen geïnteresseerd in een overname van Radio 105. Naast Schawinski waren dit Ringier (Energy), de jongerenzender Joiz en het internetportaal Toasted.ch. Uiteindelijk is Schawinski als winnaar uit de bus gekomen. Hoeveel hij precies voor Radio 105 betaald heeft is niet bekend. Geruchten gaan dat het om een slordige 1,3 miljoen euro gaat.

Sinds dinsdagmiddag kwamen de non-stop uitzendingen van Radio 105 vanuit het pand van Radio 1. Donderdagochtend zijn de gepresenteerde uitzendingen hervat vanuit een noodstudio. Vrijwel alle deejays zijn overgenomen door Schawinski.

Door de overname blijft Radio 105 uitzenden op FM in Zürich, kabel en internet. De uitzendingen via DAB+ zijn donderdagmiddag gestaakt. Radio 105 was in heel Duits Zwitserland via digitale etherradio te ontvangen. Ook BlueSky Radio, het digitale zusje van Radio 105, is gestopt met uitzenden. De zender was sinds een maand in delen van Zwitserland via DAB+ te ontvangen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email