3FM deejays Barend en Wijnand leven van minimum budget

Barend en Wijnand schuiven vrijdag aan bij een budgetles in het ROC van Amsterdam om zo te horen waar ze op moeten letten tijdens hun project ‘Do the 45’, waarbij ze van een minimum rond moeten komen.

Tijdens het project doen de deejays ook verslag van hun eigen ervaringen op het 3FM-programma ‘Barend & Wijnand’. De deejays willen op deze manier aandacht geven aan de problematiek onder jongeren die op jonge leeftijd al in de schulden komen.

Barend en Wijnand hebben in februari steeds minder te besteden. In de eerste week kunnen ze niet meer dan 45 euro per persoon uitgeven, in de tweede week wordt dat 35 euro, in week 3 25 euro en in de laatste week zelfs maar 15 euro. Ook leven ze voor het eerst met elkaar samen.

Barend van Deelen en Wijnand Speelman: “Het is heel heftig om te leven van een minimum en dan te beseffen dat er veel jongeren zijn die dit door omstandigheden het hele jaar door moeten doen. Voorkomen is beter dan genezen, dus we roepen iedereen op om goede budgetkeuzes te maken en er alles aan te doen om uit de schulden te blijven.”

‘Barend & Wijnand’ is iedere zondag van 18.00 tot 20.00 uur en op vrijdagnacht tussen 04.00 en 07.00 te beluisteren op 3FM. Tijdens de zaterdaguitzending is ‘Barend & Wijnand’ tussen 04.00 en 06.00 ook nog eens te zien op Nederland 3. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email