BMG neemt muziekafdeling Talpa Music over

Internationale managementbedrijven in muziekrechten BMG en Talpa Music Holding hebben een overeenkomst getekend die voorziet in de volledige overname van muziekuitgever Talpa Music BV door BMG. Talpa Music is onder meer actiek op het gebied van electronic dance music (EDM).

Talpa Music BV werd in 2005 opgericht door de  muziekuitgever Tony Berk en media-ondernemer John de Mol en maakt deel uit van de Talpa Groep. Op dit moment beheert Talpa Music ruim 37.000 nummers, waaronder veel van de grootste namen uit het booming EDM-genre.

Daaronder zijn Afrojack, Tiësto, Fedde Le Grand, Giorgio Tuinfort (o.m. co-writer/producer van David Guetta), Fabian Lenssen, Laidback Luke, Nicky Romero, Sunnery James & Ryan Marciano, Bakermat, Glowinthedark, Quintino and Brennan Heart. Daarnaast vertegenwoordigt Talpa Music de publishing belangen van dance labels als Protocol Recordings, Mixmash Records, Be Yourself Music, Black Hole Recordings en Hard With Style.

In lijn met de acquisitie van Talpa Music, die naar verwachting eind deze maand wordt afgerond, zal BMG haar activiteiten in Nederland samenvoegen met die van Talpa Music en verdergaan onder de naam BMG Talpa Music. Tony Berk, de zittende president van Talpa Music, BMG Benelux managing director Frank Bruens en Pieter van Bodegraven, vice-president van Talpa Music, zullen een actieve rol in de gezamenlijke onderneming blijven spelen.

Als onderdeel van de overeenkomst neemt BMG ook Canal Music over, een bedrijf dat de rechten exploiteert op composities van deelnemers aan The Voice, overal ter wereld. Hetzelfde geldt voor Talpa Music’s aandeel in de onafhankelijke Britse muziekuitgever Phrased Differently Music Ltd. en in MusicDirector BV, dat gespecialiseerd is in het leveren van muziek en geluidseffecten voor radio en televisie, voor reclamebureaus en audiovisuele bedrijven. Platenlabel 8ball Music BV, onderdeel van Talpa Music, is niet betrokken bij de BMG Talpa Music-transactie en gaat verder als zelfstandige activiteit binnen de Talpa Groep. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email