Dagvullend olympisch programma bij NOS

De Olympische Spelen in Sotsji zijn van vrijdag 7 februari tot en met zondag 23 februari van ’s morgens zeven uur tot circa half tien ‘s avonds aan één stuk door te volgen bij de NOS. Ruim twee weken lang zal Nederland 1 in het teken staan van de Olympische Spelen.

Een olympische dagen beginnen heel vroeg. Van 07.00 uur tot ongeveer twee uur ’s middags krijgt de kijker veel live sport voorgeschoteld en wordt bijgepraat over de gebeurtenissen van de vorige dag.

Circa een half uur voordat in Sotsji het schaatsen begint, wordt geschakeld naar Dione de Graaff in de Adler Arena. De presentatie, vanuit de studio in Hilversum, wordt ’s ochtends verzorgd door Sjoerd van Ramshorst en Rivkah op het Veld (van 07.00 tot 11.00 uur), terwijl Jeroen Stomphorst en Gert van ’t Hof afwisselend het blok 11.00-14.00 uur en 17.00-18.00 uur voor hun rekening nemen.

Sotsji Vandaag
Aan het begin van de avond brengt de NOS op Nederland 1 de tussenstand van de olympische dag. In deze uitzending, die wordt gepresenteerd door Tom Egbers, komen een ruime samenvatting van het schaatsen en andere belangrijke gebeurtenissen van die dag in vogelvlucht voorbij.

Ook zijn er verhalen over de (Nederlandse) deelnemers, reportages en interviews van de NOS-verslaggevers ter plekke en andere vaste rubrieken. Voor eventuele huldigingen van Nederlandse deelnemers op ‘Medal Plaza’ in het Holland Heineken House wordt live overgeschakeld naar Sotsji.

De programmering op Nederland 1 ziet er als volgt uit:
07.00 – 14.00 uur – NOS Olympische Spelen: Sotsji Live
14.00 – 17.00 uur – NOS Olympische Spelen: Sotsji Live Schaatsen
17.00 – 17.55 uur – NOS Olympische Spelen: Sotsji Live
18.00 – 18.40 uur – NOS Olympische Spelen: Sotsji Vandaag
18.45 – 20.20 uur – NOS Olympische Spelen: Sotsji Live
20.25 – 21.20 uur – NOS Studio Sportwinter

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email