Gebroeders Ko en La Bamba winnen Carnavalskneiter 2014

Aan de vooravond van carnaval hebben muziekzenders TV Oranje en RADIONL bekendgemaakt dat ‘Drink als een Prins’ van Gebroeders Ko & La Bamba door de kijkers en luisteraars is uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2014. De trofee werd vanmiddag uitgereikt tijdens een live uitzending van RADIONL vanaf het grote muziekfeest ‘3 Uurkes Vurraf’ in Eindhoven.

De afgelopen elf dagen kon via internet en sms gestemd worden op een lijst met meer dan honderd nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die het hoogste eindigden, vormen samen de ‘11 van Oranje’. ‘Drink als een Prins’ kreeg veruit de meeste stemmen en is uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2014. De volledige ’11 van Oranje’ is na te lezen op www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.

Trofee naar Brabant én Limburg
Het succesvolle feestduo Gebroeders Ko wilde dit jaar de carnavalsprovincies Brabant en Limburg nader tot elkaar brengen. Daartoe gingen ze de samenwerking aan met La Bamba, in 2013 de winnaar van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, de grootste liedjeswedstrijd van Nederland. ‘Door de samenwerking met La Bamba is er een Limburgse jus over het liedje gegoten en is een geweldig sfeervol carnavalsnummer ontstaan waar de gezelligheid vanaf spat’, aldus Gebroeders Ko. De kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL geven hen hierin gelijk. Klik hier om de clip op YouTube te bekijken.

Volop carnaval bij TV Oranje
De volledige ’11 van Oranje’ is bij TV Oranje te zien op vrijdag 28 februari om 23.11 uur en zaterdag 1 maart om 11.11 uur. Tijdens carnaval is TV Oranje weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Op zaterdag 1 maart is er om 19.30 uur een feestelijke carnavalsaflevering van het muziekprogramma Toppers van Oranje, met optredens van Nederlandse artiesten. En van vrijdag 28 februari t/m maandag 3 maart kun je elke dag om 19.00 uur kijken naar een nieuwe carnavalsspecial van Hart voor Muziek: Polonaise 2014.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email