Groot Nieuws Radio komt met nieuwe programmering

[Update] Groot Nieuws Radio start op 1 april 2014 met een vernieuwde programmering. De uitkomsten van een muziekonderzoek zijn leidend geweest voor de vernieuwde programmering. Sterke programma’s als Blessings en Wens komen ook op zaterdag en zondag terug. Het radiomagazine Café Grande krijgt met Kerkplein een speciale variant in het weekend.

Directeur Nico Schipper: “Dit is echt de programmering van onze luisteraars. Alle leeftijdsgroepen en kerkelijke achtergronden waren in het onderzoek  vertegenwoordigd. Dat heeft ons enorm geholpen”. De hele week door komen luisteraars straks op vaste tijdstippen vergelijkbare programma’s tegen.

Uit het muziekonderzoek blijkt volgens Groot Nieuws Radio dat luisteraars over de volle breedte van de achterban een bijzonder uitgesproken voorkeur hebben voor Nederlands- en Engelstalige worship, ballads en Nederlandstalige populaire muziek.

“De overduidelijke overeenkomst in muzieksmaak  onder luisteraars van Gereformeerde Gemeenten tot Pinkstergemeenten is opmerkelijk en plezierig. Deze muziek zal in de toekomst nog meer het geluid van Groot Nieuws Radio bepalen”, aldus Schipper.

Programma’s met een specifiek geluid, zoals Classics en Country Trail, worden slechts door een kleine groep luisteraars gewaardeerd. Om te bevorderen dat luisteraars doorluisteren schrapt Groot Nieuws Radio deze programma’s.  Een Land Vol Koren en Wens komen terug. Deze programma’s worden niet door de volle breedte van de achterban gewaardeerd, maar spreken toch een redelijk grote groep aan.

Schipper: “Het is een bewuste keuze om tussen 19:00 en 20:00 uur koormuziek aan te bieden. Er komt op zondagavond zelfs een uur Wens bij”.

Om kosten te besparen maakt de Avondmelange plaats voor het lichte-muziekprogramma Friends en beperkt Groot Nieuws Radio de inzet van freelance-presentatoren. Nieuw is Avondeditie, dat tussen 18:00 en 19:00 aansluit op de actualiteit met een gesprek met een christen in het nieuws. [Radiowereld.NL]

Afscheid van Jan Quintus Zwart als presentator
Groot Nieuws Radio neemt per 1 april ook afscheid van Jan Quintus Zwart als presentator van het verzoekplatenprogramma Wens. Tim Hendriks, bekend als presentator van Blessings, neemt de microfoon over.

Directeur Nico Schipper: “Jan Quintus heeft het programma ruim twee jaar lang met hart en ziel gepresenteerd en een heel eigen profiel gegeven. Het aantal verzoeknummers is in deze periode sterk toegenomen. Wens zit elke dag helemaal vol.  Dat is de verdienste van Jan Quintus.

De mededeling dat we om kosten te besparen kiezen voor iemand uit ons team van presentatoren was voor Jan Quintus natuurlijk een grote teleurstelling. Ik betreur deze beslissing en vind het zuur voor hem, maar we moeten de beschikbare middelen efficiënt inzetten en de personele inzet zoveel als mogelijk beperken”

Wens is een van de oudste programma’s van Groot Nieuws Radio. Het werd gepresenteerd door Evert ten Ham en Wim Pols. In 2012 kwam het accent in het programma meer te liggen op de gewijde muziek en verhuisde het naar de avond. Jan Quintus Zwart werd de nieuwe presentator. In de nieuwe programmering wordt Wens weer uitgezonden op werkdagen tussen 19:00 en 20:00 uur.

Omdat Zwart moet stoppen met het verzoekplatenprogramma Wens. Daarom stopt ook het programma ‘Het Orgeluur. “Het is één van de oudste programma’s op Groot Nieuws Radio en werd sinds 2007 kosteloos gemaakt door Jan Quintus Zwart.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email