Koopsom Eyeworks van 200 miljoen bevestigd

Het Amerikaanse Time Warner heeft tweehonderd miljoen euro betaald voor Eyeworks, het televisiebedrijf van Reinout Oerlemans. Het overnamebedrag ging al tijdlang rond, maar wordt nu bevestigd in documenten die Time Warner bij de Amerikaanse beurswaakhond indiende. Oerlemans zelf wilde na de overname tegen RTL Z niets kwijt over de koopsom.

Time Warner maakte ruim twee weken geleden bekend het bedrijf van Oerlemans over te nemen. Eyeworks – onder meer bedenker van de IQ-test – zette vorig jaar 250 miljoen euro om en maakte bijna veertien miljoen euro winst. Time Warner, moederbedrijf van film- en televisiemaatschappij Warner Bros, zet jaarlijks 12,5 miljard dollar (9,16 miljard euro) om. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email