Margreet Spijker weg bij RTL Nieuws

[Update] RTL Nederland zet Margreet Spijker aan de kant als anchor van RTL Nieuws. De hoofdredactie slaat en nieuw weg in en daarbij is geen plaats voor de presentatrice van het nieuws van 19.30 uur. De laatste uitzending met Spijker is op 29 maart te zien.

Spijker heeft bijna 16 jaar op de redactie gewerkt. De presentatrice vindt het erg jammer dat ze weggaat.

“Ik vind het fantastisch om het nieuws te presenteren. Ik kijk straks terug op een prachtige periode van journalistiek werk in de spotlights”, zegt Spijker in een verklaring. “Het was enerverend om journalist en presentator te zijn op de verschillende redacties en in de studio`s van RTL Nieuws. Mijn collega’s ga ik missen.”

In de Telegraaf zegt Spijker: “Alsof bij totale windstilte het dak eraf woei. Ik heb dit totaal niet zien aankomen. Ik snap het ook niet”. Spijker: “Toch ga ik nog lekker genieten van mijn laatste maandje RTL. Maandag zit ik samen met Rick Nieman.

De 49-jarige presentatrice was in het verleden onder meer verslaggever en eindredacteur. “De afgelopen jaren heeft Margreet een belangrijke en gezichtsbepalende rol gespeeld bij RTL Nieuws“, zegt hoofdredacteur Harm Taselaar. “Ik heb respect voor haar inzet en ben haar daarvoor oprechte dank verschuldigd.”

Suzanne Bosman verliet in november al RTL Nieuws, ze wilde weer aan de slag wilde als radiopresentator. Merel Westrik neemt haar plaats in en wordt het vaste gezicht naast nieuwslezer Rick Nieman. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email