Merel Westrik nieuwe anchor RTL Nieuws

Merel Westrik komt het presentatie-team van RTL Nieuws versterken. Haar eerste uitzending staat gepland bij de ingebruikname van de nieuwe studio begin april.

Merel begon haar journalistieke loopbaan in 2001 bij de lokale tv-zender AT5 als stagiaire. Hier deed ze ervaring op in verschillende disciplines van het televisievak (redactie, verslaggeving en presentatie).

In september 2011 maakte zij de overstap naar omroep WNL waar zij sindsdien het ontbijtprogramma ‘Vandaag de dag’ presenteert. Daarin behandelt zij de dagelijkse actualiteit, uiteenlopend van politiek tot sport en van misdaad tot entertainment.

Merel Westrik: ‘Na drie seizoenen ‘de dag openen’ op NL 1 met het programma ‘Vandaag de Dag’ is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. RTL Nieuws is een prachtige nieuwsorganisatie met zowel journalisten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben, als jong talent dat elke dag laat zien wat er in onze wereld speelt.

Ik ben er trots op dat ik daar straks onderdeel van uit mag maken. En zie het als een eer dat ik samen met Rick Nieman mag vertellen wat er gebeurt in ons land en daarbuiten.’ [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email