Netmanager Roek Lips van Ned 3 vertrekt bij Publieke Omroep

Roek Lips vertrekt bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hij was netmanager van Nederland 3. De omroep laat vrijdag weten dat het vertrek ‘in goed overleg’ is besloten, maar dat de oorzaak een ‘verschil in inzicht’ is over de ‘wijze waarop Nederland 3 moet worden aangestuurd’.

Lips was vanaf 2006 netmanager van Nederland 3 en was acht jaar lang in dienst van de NPO. Hij trok onder meer in 2009 tot ongenoegen van fans de stekker uit Onderweg Naar Morgen, vanwege de lage kijkcijfers. “Lips heeft met bevlogenheid het huidige Nederland 3 vormgegeven“, staat te lezen in een persverklaring van de NPO. “Programmavernieuwing speelde daarin een grote rol met initiatieven zoals het TV-Lab.”

Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Suzanne Kunzeler, Netmanager kinder- en jeugdprogrammering. De komende tijd gaat Kunzeler samen met de omroepen de intekening voor nieuwe programma’s op Nederland 3 in 2015 vormgeven. Het jaar waarin er vanwege de bezuinigingen ingrijpende veranderingen in de programmering plaatsvinden.

Het rommelt binnen de Nederlandse publieke omroep. In oktober liet ook Gerard Timmer, Directeur Video, weten te vertrekken bij de NPO per 1 januari 2014, ook wegens een verschil in visie. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email