Pluxbox toont plaatjes op het display van de radio

Het bedrijf Pluxbox heeft In opdracht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een applicatie gecreëerd die het mogelijk maakt voor radiomakers om een slideshow te maken en besturen welke zichtbaar is op het displays van DR+.

Anne-Katelijne Rotteveel, Office manager Pluxbox: “Met ons eigen programma pbRadioManager is het mogelijk deze slideshow te besturen door middel van een druk op de knop.

De slides bestaan uit plaatjes en verschillende widgets, zoals het weerbericht, amber alerts en verkeersinformatie. Daarnaast is het mogelijk om informatie over de muziek die op de radio gedraaid wordt mee te zenden met de radio uitzending. Op deze manier ontwikkelen deejays een visuele relatie met hun publiek. [Radiowereld.NL]

De applicatie is al live te zien op Radio 1 met een digitale radio. De applicatie van Pluxbox is ook beschikbaar voor radio’s met RadioVIS ondersteuning. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email