Proces mediamagnaat Berlusconi om politieke omkoping

Voor de rechtbank in Napels is deze week een nieuw proces begonnen tegen mediamagnaat Silvio Berlusconi. De drievoudige voormalige Italiaanse premier wordt er nu van beschuldigd een senator drie miljoen euro te hebben betaald om van partij te wisselen.

Hierdoor verzwakte hij een regering van de toenmalige premier Romano Prodi, die uiteindelijk viel. Berlusconi wijst de beschuldiging net als altijd van de hand. Zijn politieke invloed blijft groot, ondanks het verlies van zijn senaatszetel vorig jaar na een veroordeling wegens belastingfraude. In die zaak hangt hem nog gevangenisstraf boven het hoofd.

De corruptiezaak heeft in Rome een nieuwe politieke storm losgemaakt nadat de voorzitter van de Senaat had aangekondigd dat het wetgevende orgaan zich als civiele partij bij de zaak zou proberen aan te sluiten. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email