Tania Kross ontvangt Radio 4 Prijs zondag live op Radio 4

Zangers Tania Kross ontvangt op zondag 16 februari de Radio 4 Prijs in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. De winnares van de Radio 4 Prijs treedt op tijdens het concert, dat speciaal voor deze gelegenheid door de klassieke publieke zender is georganiseerd.

De uitreiking is live op de publieke zender Radio 4 te horen. De presentatie is in handen van Hans Smit, de nieuwe presentator van het Radio 4-programma de Klassieken.

Radio 4 beloont de mezzosopraan voor haar streven om klassieke muziek zo dicht mogelijk bij een breder publiek te brengen en prijst haar vernieuwende rol in de klassieke muziek. Theo Olof, Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble en Jan Willem de Vriend ontvingen eerder de Radio 4 Prijs.

Tania Kross treedt op met ensemble Ludwig en een ensemble van jonge zangers van de Nederlandse Reisopera. Op het programma staat o.a. muziek van Monteverdi, Rameau en Roemeense volksmuziek. Tania Kross zingt delen uit de Folksongs van Berio en delen uit Gianni Schicchi van Puccini. Pianist Ralph van Raat speelt delen uit Miroirs van Ravel. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email