This Strange Effect van Dave Berry grootste liefdeshit

This Strange Effect van Dave Berry is de grootste liefdeshit in de bijna vijftigjarige geschiedenis van de Top 40. In deze speciale Love Top 40 is Guus Meeuwis met Het Is Een Nacht de meest succesvolle Nederlandstalige productie.

This Strange Effect van Dave Berry is de grootste liefdeshit in de bijna vijftigjarige geschiedenis van de Top 40. In deze speciale Love Top 40 is Guus Meeuwis met Het Is Een Nacht de meest succesvolle Nederlandstalige productie.

Valentijnsdag
De Love Top 40 is speciaal samengesteld vanwege Valentijnsdag. De lijst van meest succesvolle liefdesliedjes is bepaald door de positie en het aantal weken dat een plaat in de Top 40 heeft gestaan.

Love Top 40
De Love Top 40 wordt aangevoerd door This Strange Effect van Dave Berry, die met het nummer in 1965 drie weken lang bovenaan de Top 40 stond. Je T’aime… Moi Non Plus, het duet tussen Jane Birkin en Serge Gainsbourg, voor het eerst in de Top 40 in 1969, staat op de tweede plaats. James Blunt met You’re Beautiful (2005) bezet de derde plek.

Top 10
Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis & Vagant uit 1995 is de meest succesvolle Nederlandse productie in de lijst op plek vier.

In de top 10 staan verder nog Ich Bau Dir Ein Schloss van Heintje (1968), Zelfs je Naam Is Mooi van Henk Westbroek (1998), Diamonds van Rihanna (2012), Just The Way You Are van Bruno Mars (2010), Blijf Bij Mij (het postume duet van Gerard Joling met André Hazes uit 2007) en My Heart Will Go On van Céline Dion (1998). De complete Love Top 40 is te bekijken op Top40.nl. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email