Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 1111 op L1 Radio telt af naar vastelaovend

Op de limburgse regionale zender L1 start maandag (17 februari) om 10.00 uur start dé vastelaoves-lijst van L1, de Top 1111. Na 92 uur radio wordt de nummer 1 gedraaid op vastelaoves-zaterdag 1 maart, vlak voor de officiële aftrap van de Limburgse vastelaovend, de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

In tegenstelling tot vele andere muzieklijsten kan er op nummers in de Top 1111 niet gestemd worden. “We willen gewoon een compleet beeld geven van de Limburgse vastelaoves-muziek,” aldus redacteur vastelaovend Tom Doesborg. “Het gaat om de diversiteit en niet om het bereiken van een toppositie in de lijst.”

Top 1111 ook op tv
De laatste uren van de Top 1111, op zaterdag 1 maart vanaf 08:00 uur, komen dit jaar voor het eerst live vanuit de Zoepkoel in Venlo, die dat moment volloopt voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting. Ook is vastelaoves-lijst voor het eerst te volgen op L1 TV, op werkdagen van 10:00 tot 14:00 uur. De Top 1111 wordt dit jaar gepresenteerd door Frans Pollux, Ruud Kleinen, Henk Hover, Pieter Kiewied en Tim op het Broek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten