TV-zenders volgen Google met regenbooglogo

In navolging van Google hebben ook nieuwszenders BBC en Channel Four regenboogkleuren op hun websites geplaatst. Het kenmerkende logo van Google, dat wereldwijd op de website van de zoekgigant verschijnt, toont vrijdag tekeningen van sporters tegen een achtergrond in regenboogkleuren.

Naast de tv-zenders tonen ook de krant The Guardian en mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch het logo van Google.

Google lijkt daarmee een standpunt te hebben ingenomen tegen de antihomowetgeving in Rusland.

Onder het logo staan op de Nederlandse variant: “Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Vertaald door Google op basis van het olympisch handvest.” Op de Engelstalige site is nog een zin toegevoegd: “Ieder individu moet de mogelijkheid hebben sport te beoefenen, zonder op wat voor manier ook te worden gediscrimineerd.” [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email