Search
Close this search box.

Veel interesse in DAB+capaciteit ZW-Duitsland

Er komt steeds meer interesse van radiostations in Zuidwest-Duitsland om te gaan uitzenden via DAB+. Vorig jaar startte de regionale mediaraad LFK de verdeelprocedure voor capaciteit in de deelstaat Baden-Württemberg negen aanvragen binnen. Opvallend is dat bijna alle grote regionale en lokale commerciële stations een aanvraag hebben gedaan. In totaal zijn drie plaatsen beschikbaar.

In Baden-Württemberg zijn momenteel drie regionale DAB-netten in de lucht. In de strook Ulm, Stuttgart, Mannheim, Karlsruhe, Freiburg is een zogenaamd gemengd net in de lucht via 11 zenders op kanaal 11D (zie kaart). Hierop zenden naast de commerciële stations Big FM Worldbeats, LiveRadio, Schwarzwaldradio en Ego FM ook de zes regionale publieke zenders van de SWR uit.

Het is de bedoeling dat de SWR dit net in de toekomst gaat verlaten. Daarom is er in het zuiden van de deelstaat al een eigen net in de lucht op kanaal 8D en in het noordoosten van de deelstaat een net op kanaal 9D. In de toekomst moeten beide netten gezamenlijk de hele deelstaat Baden-Württemberg dekken.

Lees verder in het DAB Dossier

Gerelateerde berichten