VK: Talkzender LBC binnenkort landelijk via DAB

De Londense talkzender LBC 97.3 is binnenkort landelijk via DAB te ontvangen in het Verenigd Koninkrijk. Met ingang van 11 februari vervangt het oudste commerciële radiostation van Engeland Birdsong Radio op het landelijke DAB-net van Digital One. LBC staat voortaan voor “Leading Britain’s Conversation” in plaats van “London’s Biggest Conversation”.

LBC startte op 8 oktober 1973 als eerste lokale commerciële radiozender van het Verenigd Koninkrijk. Lange tijd was LBC uitsluitend in de regio Londen te ontvangen. In 2006 kwam hier verandering doordat het station ging uitzenden via enkele regionale DAB-netten.

Vorig jaar kwam hieraan een einde nadat Global Radio, eigenaar van LBC, besloot om deze regionale netten uit de lucht te halen.

Lees verder in het grootste DAB Dossier van Nederland

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email