VPRO herhaalt Boeken met Hugo Brandt Corstius

Naar aanleiding van het overlijden van Hugo Brandt Corstius herhaalt de VPRO vrijdagavond de aflevering van Boeken waarin de schrijver en wetenschapper te gast was. Wim Brands ging in de uitzending in gesprek met de hoogleraar en taalvirtuoos over zijn boek Mensenarm Dierenrijk.

Het boek gaat over de mens en de noodzakelijkheid van het lichaam. “U zult mij niet geloven. Maar over vijftig miljoen jaar zullen uw lichaamloze nakomelingen dit boek lezen, zonder het te hoeven aanraken, en mij gelijk geven”, legt hij in het laatste hoofdstuk van het boek uit.

Het programma dat in maart 2009 werd uitgezonden, wordt vrijdag om 23.15 uur herhaald op Nederland 2. De uitzending is ook online te bekijken. Brandt Corstius overleed vrijdag op 78-jarige leeftijd in Amsterdam. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email