Ziggo en Liberty Global boeken vooruitgang

Het Amerikaanse Liberty Global en kabelexploitant Ziggo boeken vooruitgang in de voorbereiding van de overname van de Nederlandse kabelaar. Liberty Global levert ‘zo snel mogelijk, maar uiterlijk in april’ een aanvraag voor de overname in bij de Autoriteit Financiële Markten. Dat melden beide bedrijven. Ze zijn volgens de Nederlandse wet verplicht na vier weken de voortgang te melden.

Eind januari maakten de bedrijven bekend dat Liberty Global Ziggo wil overnemen voor tien miljard euro. Daarbij zullen banen verdwijnen, maar hoeveel en waar is nog niet bekend.

Ziggo en Liberty Global hebben hun plannen al bij de Europese Commissie aangemeld. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een aanvraag in Brussel gedaan om de overname te onderzoeken. ]Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email