Ambtsverbod voor mediamagnaat Berlusconi nu definitief

Het Italiaanse hof van cassatie heeft dinsdagavond het ambtsverbod voor ex-premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi gehandhaafd. Berlusconi werd vorig jaar een ambtsverbod van twee jaar opgelegd, nadat hij was veroordeeld tot vier jaar cel wegens belastingfraude. Het hof van cassatie was de laatste beroepsmogelijkheid voor de beruchte ex-premier.

Hoewel Berlusconi is veroordeeld tot vier jaar cel, zal hij waarschijnlijk geen dag achter de tralies doorbrengen. De straf werd door een amnestiewet verlaagd tot een jaar. Dit restant zal Berlusconi of uitzitten onder huisarrest, of door maatschappelijk werk te verrichten.

Berlusconi levert eretitel Cavalieri in
Berlusconi heeft woensdag ook afstand moeten doen van zijn eretitel Il Cavalieri (de Ridder). De titel wordt verleend door de Italiaanse president aan iemand die een grote bijdrage heeft geleverd aan de Italiaanse industrie, landbouw en handel. Met de titel treden leden toe tot een illuster gezelschap van zakenlieden. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email