BBC Three alleen nog online te zien

De BBC moet drastisch bezuinigen en haalt het derde kanaal van televisie. BBC Three mag wel verder gaan als onlinekanaal, laat de Britse omroep woensdag weten. De programma’s zijn voortaan alleen nog via het platform iPlayer te bekijken. Het gerucht dat de zender zou worden geschrapt, ging al langer.

Om van BBC Three een onlinekanaal te maken, is nog wel toestemming nodig van het bestuur. Het kanaal werd in 2003 opgericht als opvolger van de digitale zender BBC Choice. BBC Three heeft jongvolwassenen als doelgroep en heeft succesvolle programma’s voortgebracht, zoals de bekende komedieserie Little Britain.

De maatregel wordt gehekeld door bekende Britten, die een reddingsactie zijn gestart. Volgens Little Britain-komiek Matt Lucas is de maatregel ‘heel slecht voor nieuwe komedie’. Ook komiek Jack Whitehall is in mineur. “De steun aan nieuwe komedie in het bijzonder is vitaal.”

BBC-baas Tony Hall gaf vorige week in een toespraak aan dat ‘moeilijke beslissingen’ moesten worden genomen. “We zijn in de laatste stadia van ons onderzoek naar hoe we nog honderd miljoen pond extra kunnen bezuinigen.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email