BBC zet steviger in op kunst

De BBC wil meer kunst op radio en televisie brengen. De BBC-topman Tony Hall noemt het de ‘sterkste inzet voor de kunsten in jaren’. “Kunst is voor iedereen en van nu af aan zal BBC Arts het hart worden van wat we doen”, zei Hall. “We zijn de grootste kunstomroep in de wereld, maar onze ambitie is nog groter.”

Nicholas Serota, directeur van de Tate Gallery, en Nicholas Hytner, directeur van het National Theatre, zijn aangesteld om de kunstplannen van de omroep te verwezenlijken. De kunstuitzendingen worden gebracht onder de naam BBC Arts en komen op televisie, radio en ook online.

De Britse omroep gaat onder meer optredens van het jaarlijkse Operafestival Glyndeboune uitzenden als ook voorstellingen die in het Globe-theater van Shakespeare worden gehouden. Zo is het stuk The Duchess of Malfi met Gemma Arterton op televisie en online te zien. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten