De eerste luistercijfers van FunX worden in mei bekend

De officiële luistercijfers van de lokale omroep FunX van de NPO worden binnenkort alsnog bekendgemaakt. Het gaat daarbij om aanvullend onderzoek onder auspiciën van het NLO.

Dat zegt directeur Jan Westerhof, directeur Audio bij de NPO, tegen Adformatie. In april wordt dat onderzoek gedaan en in mei komen de eerste resultaten naar buiten.

Kamerlid Ton Elias had onlangs Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van OCW over de nu niet-openbare luistercijfers van FunX. ‘Wat bent u van plan te doen aan het niet openbaar maken van de luistercijfers van FunX?’, was één van zijn vragen, zo meldt het vakblad Adformatie.

Westerhof: “Het stuk suggereerde dat wij de luistercijfers bewust achterhouden, omdat ze zouden tegenvallen. Dat is zeker niet het geval. Wij vinden het juist heel belangrijk om van de zenders in ons portfolio te weten wat ze doen. Daarnaast is het een belangrijk instrument als het gaat om programmeren en we moeten ook verantwoorden wat we met belastinggeld doen. Feit is dat het tot nu toe lastig is geweest om FunX mee te laten lopen in het officiële luisteronderzoek.”

In het voormalige het Continu Luister Onderzoek zaten nauwelijks stadsjongeren tussen de 9.000 ondervraagden, waardoor het onderzoek voor FunX weinig relevant was.

De voormalige FunX-directeur Willem Stegeman was daar kwaad over, omdat de zender reclame-inkomsten mis zou lopen. Willem Stegeman werd eind 2011 door FunX aan de kant gezet. FunX kwam met een eigen luisteronderzoek, maar dat werd door de reclamemarkt niet serieus genomen.

Westerhof: “Bij de komst van het nieuwe onderzoek NLO zijn we gaan praten, onder meer over verbetering van het panel, maar we kwamen er niet uit. Uiteindelijk is er een oplossing gekomen en wordt de FunX-doelgroep nu op een andere manier benaderd, in een aanvullend onderzoek voor FunX onder auspiciën van het NLO.”  [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email